Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Vilket sug efter tung-gung: Sundsvalls bluesband har fått en drömstart

Det gick bättre än vad någon vågat hoppats på. Sundsvalls bluesklubb har arrangerat tre livekvällar. Antal medlemmar hittills: 357 stycken. ”Vi hoppas det ska bli ännu fler. Det finns ingen begränsning”, säger ordförande Rolf Sundin. Vid starten hade de hoppats på att få 75 till 100 medlemmar. Den drömgränsen spräcktes redan första kvällen. 200 Sundsvallsbor kom och ville bli medlemmar. När ST-Nöje besökte Sundsvalls bluesklubb var det som väntat tung-gung på scenen. Bandet Finger Slingers från Kramfors gjorde att bluesdiggarna fick sitt lystmäte.

Arja Hannus har haft ett hyfsat år inom skidorienteringen. Vann tidigare i vintras världscupen. I går kom en ny tung seger. SM-guld i Sundsvall. Arja har med andra ord all anledning att vara nöjd och belåten. Hon höll för trycket och vann sitt elfte (!) individuella SM-guld. Ett otroligt facit för Kovlandsflickan som numera bor i Södertälje men tävlar för Umeå i skidO. När Arja Hannus lägger av är det mycket som pekar på att Britta Backlund blir den nya fixstjärnan på damsidan.

Ett unikt mätinstrument ska avslöja gaser och gifter i arbetsmiljön. Yrkesmedicinska kliniken på Sundsvalls sjukhus är först i landet med utrustningen om just nu trimmas in i Göteborg. Den nya apparaten fångar upp gifter i luften med hjälp av en infraröd stråle. Till sommaren räknar Urban Swedberg, yrkeshygieniker med att göra de första mätningarna på arbetsplatser i Västernorrland och Jämtland.