Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 25 år sedan: Vinklingar om vinklar inför skid-SM i Bergeforsen och företagare får betala för paketen två gånger

Annons

Om två veckor börjar den två veckor långa skidfesten i Sundsvall och Timrå, med längd-SM som huvudnummer. Häromdagen besökte tv-producenten Georgios Karageorgiou Timrå för att utröna de bästa placeringarna för tv-kamerorna. Och av bilden att döma fanns det många alternativ. Georgios (till höger) har ett förslag som också tycks intressera Bergsforsens världsstjärna Henrik Forsberg, medan spårchefen Åke Höglund (till vänster) pekar i en helt annan vinkel.

Först får kunden betala för att använda postgirot - och sedan får den som tar emot pengar betala för att få ut dem. Det blir följden när Postgirot från och med 1 mars inför en ny mottagaravgift. De som drabbas är företag med många, relativt små transaktioner över postgiro. Och nu börjar allt fler högljutt protestera. ”Posten tar betalt två gånger för samma tjänst, det kan aldrig vara rimligt”, säger Alf Jonsson, ägare till Lofoto, ett företag som med ens får ökade kostnader om drygt en halv miljon kronor per år när avgiften införs. Men Posten tänker inte backa. Tvärtom så aviserar man ytterligare höjningar för att täcka sina kostnader.

En möglig kiosk och en barack med två stolar i - det är vad skidklubben i Ånge fått av kommunen. Kommunstyrelsen anser inte att kommunen har råd att bekosta en skidstuga åt klubben för 175 000 kronor. Däremot gick kommunen alldeles nyligen i borgen för Hussborg Golf AB för fem miljoner kronor. Och driften av ishallen kostar en miljon om året.