Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Ånges popband Grupp 18 har den engelska gruppen The Kinks som förebild

Annons

Fyra Ångegrabbar har i drygt ett års tid spelat tillsammans i Ånge med omnejd. De kallar sig för Grupp 18. Varför just 18 frågar man sig? ”Jo, det var det dummaste vi kunde komma på, säger trummisen Sören Kroon. Popmusik står det på programmet ja, och de stora favoriterna tillika förebilderna är den engelska gruppen The Kinks. Nu ryggar man dock inte förskräckt tillbaka, om det blir tal om ”vanlig” dansmusik. Nej, tvärtom så slinker det in en eller ett par sådana låter i repertoaren också. Just nu gäller det att ligga i extra med hårdträningen, emedan Sveriges Radios popbandstävling står för dörren. Grabbarna i Grupp 18 är från vänster Mats Jonsson, Björn Agstam, Sören Kroon och Rune Lindberg.

Ett stort antal hushåll i norra delen av Timrå köping blev utan vatten. Orsaken var en läcka på den huvudledning som förser Bergeforsen-Lundeområdet med vatten. Läckan uppstod i vägbanan utanför Folkets hus i Bergeforsen och vägen Bergeforsen-Indal översvämmades och fick avstängas tillfälligt. Stora mängder vatten vällde upp på vägbanan som blockerades. Innan vattnet kunde stängas av hade en mindre sjö bildats på vägbanan.

De tre skidskyttedagarna i Älvdalen avslutades med nordiskt mästerskap i skidskyttestafett 4 x 7,5 km vilken tävling avgjordes för första gången. Norge lade beslag på mästartiteln bland seniorer medan Finland tog segern i juniortävlingen. I seniorernas tävling belade Sverige andraplatsen medan juniorerna kom på tredje plats.