Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Arbetsterapi i kommunal regi: Toppen för Albydamer

Annons

Borgsjö hemhjälpsnämnds arrangerade terapiverksamhet bland Albys pensionärer har slagit mycket väl ut. Här ses några av de mycket flitiga damerna i en av terapisalarna i pensionärshemmet. Från vänster i främre raden fruarna Anna Vikström och Hulda Jonsson. I det bakre ledet Emma Häggkvist, Hulda Thid, Ida Frykman och ledarinnan fru Anna Karlsson. Träsniderier, vävning och smycketillverkning är huvudingredienserna i den arbetsterapi som nu för andra säsongen är i gång på pensionärshemmet i Alby.

Rådjurspengar till Ljustorp. Reportaget om hemmansägare Alex Norberg i Edsta, Ljustorp, som gav rådjuren ett finger i form av en springa i ladudörren, men förlorade hela höskörden, har gått runt hela landet. I Katrineholm har en djurvän, köpman Anders Wizén, tyckt att hr Norbergs vackra gest att tänka på rådjuren bör premieras. Tillsammans med några likasinnade har hr Wizén samlat ihop en smärre summa pengar till hr Norberg, vilken kommer med post endera dagen.

I mångtusentals svenska hem puttrar i dag falukorv i stekpannan. Falukorven har blivit svenskens livrätt nummer ett. Ju längre norrut man kommer i landet desto mer tätnar leden av korvälskarna. I Norrbotten utgöres charkuterifabrikernas tillverkning till 60 procent av falukorv. Siffran för Medelpad, Hälsingland och Ångermanland är inte heller fy skam. Enbart vid Nedre Norrlands Slakteriförening i Sundsvall produceras under en vecka cirka 10 000 meter falukorv. Och korvens anhängare ökar år från år.