Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Backhoppningen blomstrar i Njurunda och kvinna omkom i trafikolycka i Sundsvall

Njurunda är backhoppningens huvudort i Medelpad. Där blomstrar backsporten med god återväxt. En dödsolycka inträffade i Sundsvallstrafiken och en grov skattesmitare inför rätta.

Det som händer inom backhoppningen i Medelpad i dag - det händer i Njurunda. Det fick man klart belägg för på måndagskvällen. Medelpads Skidförbunds backkommitté hade kallat till upprop inför säsongen. Det var gott om intresserade som samlats i nya Soledeskolan i Nolby. Rikstränaren Bengt Eriksson var på plats och han fick möta en mängd ungdomar från Njurunda IK som vill satsa på backhoppning. Eldsjälen och ledaren Olle Hansson samt Janne Dahlgren, Hasse Hallén och Lars-Bergseije var några av Njurundaprofilerna som såg nöjda ut med upptaktsträffen.

38-åriga fru Majvor Wassman, Skönsberg, omkom vid en trafikolycka på måndagskvällen på Tivolivägen i Sundsvall. Hon åkte som passagerare i en mindre personbil, som på väg mot staden fick sladd och kanade över vägbanan och nedför slänten på motsatta sidan. Bilen blev liggande med sidan mot grunden till en tillbyggnad till lasrettet. Fru Wassman kastades ur bilen och torde ha avlidit så gott som omedelbart. Föraren, en alnöbo i 30-årsåldern, togs om hand av polisen. Han är misstänkt för rattfylleri.

Fem huvudförhandlingar har satts ut under det senaste året i ett stort skattemål mot en 56-årig Sundsvallsbo. Samtliga har fått ställas in av olika anledningar. Nu är det dags igen. Sundsvallsbon är åtalad för falskdeklaration i tre fall samt vårdslös deklaration i lika många. Han bestrider ansvar. Rättegången vid Sundsvalls rådhusrätt beräknas ta tre dagar i anspråk. Polisutredningen beträffande skattefusket inleddes redan i mars 1964.