Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Barnsköterskor ställer ut och Ostkustbanan drabbades mest av "vinterns värsta snöoväder"

En ny kull barnsköterskor lämnar husmodersskolan i Sundsvall och på lördagen byggde man upp den utställning som inramar avslutningen i församlingshemmet. Eleverna har som vanligt en rikhaltig sortering på barnkläder i olika åldrar samt leksaker att visa upp. Här på bilden är det Birgitta Wiik, Härnösand som hänger upp småflicksklänningar och Siv Hammarstöm, Sundsvall som skall ordna ett bord för bland annat denna trevliga tax.

Lördagsnattens snöstorm förorsakade ända till sent på lördagskvällen kraftiga förseningar i SJ:s tågtrafik. Värst drabbades Ostkustbanan. I Hälsingland säger man att ovädret var det värsta i vinter. All tillgänglig materiel, i form av plogvagnar och snöslungor sattes in, men trots stora ansträngningar att lösa krissituationen drabbades SJ av mycket svåra förseningar.

Siemens bygger i Ortviken. Svenska Siemens har träffat avtal med Sundsvalls stad om förvärv av en tomt vid Heffnersvägen-Ortviksvägen, där man avser att uppföra ett nytt kontorshus med tillhörande lager och serviceverkstäder. Den tom som Siemens skall bygga på är där före detta Heffners skola står. Köpesumman är 330 000 kronor.

Den japanska väderlekstjänsten utfärdade en varning för en jättevåg som väntas svepa in över ön Kyushu efter en kraftig jordbävning i havet. Jordbävningen inträffade i närheten av Formosa med början kl 17.30 svensk tid. Kyushu som väntas bli utsatt för jättevågen är Japans största sydliga ö.