Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Båtbyggare från Alnö gjorde succé vid båtutställning i Stockholm

Annons

En av de verkliga skrällarna vid årets båtmässa i Stockholm, blev den på Alnö konstruerade Capir-båten. Männen bakom verket är de båda Alnöborna Erik Höglund och Kjell Lundén. I sin verkstad på Ankarsvik jobbar de nu för fullt för att möta den kraftiga efterfrågan som blivit resultatet av båtmässan. Cirka 15 båtar skall nu vara färdiga till maj. De flesta skall säljas till Stockholmsområdet. Förutom kabinbåten står ekan Capirett på programmet. Det är en liten roddbåt på tre meter, utförd i marinplywood.

Socialvårdschefen på plats. Den nye socialvårdschefen i Sundsvall, Birger Stark, 36 år gammal och hälsing till börden blev hjärtligt välkomnad i samband med en trivsam kaffestund i sociala byråns lunchrum. Dessförinnan hade socialnämndens ordförande Tore Bryneholt på den nye chefens rum med blommor från nämnd och personal markerat socialvårdsfolkets glädje och tacksamhet att man nu äntligen efter 18 månader från kommunalsammanslagningen räknat fått en chef.

Trottoarparkering problem i Skönsberg. Utanför Epas affärshus vid Medborgargatan i Skönsberg finns en pelargång - och en trottoar. Trottoaren tycks de flesta bilisterna inte se. På annat sätt kan inte polisen förklara varför rader med bilar ideligen parkeras just på trottoaren. När trottoarkanten under vintern varit gömd av snö har inga åtgärder vidtagits mot felparkerarna men nu sedan trottoaren röjts fram kan polisen inte göra annat än sätta på böteslappar.