Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Beatles-filmen "Help" lockade som väntat stor publik till Svea-biografen

Annons

Det var traditionell annandag jul-premiär på samtliga biografer i stan. Blott en svensk film ingick i repertoaren annars var det utländskt för hela slanten. Tyvärr lyste topp-filmerna helt med sin frånvaro. Så det var inte bara vädret som förtog den så kallade julstämningen på våra fem förlustelseställen. På Konsert kan man se filmen ”Girl Happy” med Elvis Presley. Har man inte för stora pretentioner så kan man se ”Pang i bygget” på Röda Kvarn med Thore Skogman och Lill-Babs i huvudrollerna. China-biografen visade ”Lord Jim” som är en oförarglig äventyrsfilm. På Saga-biografen visas ”Agent FX 18” som är en av de otaliga filmer som rider på den just nu populära agentvågen. Handlingen i filmen ”Help” utspinner sig i en fiktiv historia kring The Beatles berömmelse och lyxtillvaro. Man behöver inte vara Beatlesfantast för att låta sig förnöjas av Richard Lesters absurda, småsjuka värld. ”Help” visas på Svea-biografen.

Annandag jul är julens stora sporthelg, men ur Medelpads synpunkt blev den ganska mager. Det enda intressanta tilldrog sig på bandyfronten där både Selånger och Heffners gick i elden - med blandad framgång. Den här gången var det Selånger förunnat att vinna sin bortamatch mot Sandvikarna och segersiffrorna stannade vid 5-2. Som vanligt var det kedjeässen Sonny Nyberg och Jan Nässbjer som stod bakom segern. Heffners hade en otacksam uppgift mot Härnösand AIK på Baldershov. Mörkret sänkte sig i dubbel bemärkelse. Heffners försök till spel såg den myckna snön till att omöjliggöra. Gästerna vann med 2-1. Att noteras: två av målen tillkom på straffar vilket säger en hel del om svårigheterna att spela sig fram.