Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Brandkårens nya stegvagn mottogs med öppna armar

Glädjedag hos brandkåren i Sundsvall. Måndagen blev en glädjedag hos Sundsvalls brandkår. Då kom den nya maskinstegbrandbilen från Sala och mottogs med öppna armar av bland andra brandchefen Bertil Håkansson. Den nya bilen beställdes vid årsskiftet 1963/64 och ska ersätta brandkårens 24 år gamla maskinstegbrandbil av konstruktion Magirus. Med Magirusstegen nådde man 24 meters höjd. Med den nya ökar totalhöjden till 30 meter, vilket ungefär motsvarar 9-10 våningars höjd. Den nya bilen är också utrustad för ren brandsläckning. Den har en vattentank för cirka 500 liter, frontpump och brandslang samt övriga attiraljer. Totalkostnaden är omkring 130 000 kronor.

Skönsbergsteatern får en större scen. Skönsberg-Ortvikens Folkets husförening avser att bygga ut den nuvarande scenen för att möjliggöra teaterföreställningar, som kräver större utrymmen än scenen för närvarande har. Kostnaden beräknas till cirka 225 000 kronor. En funktionsduglig teaterlokal i Skönsberg kommer också att behövas under den utbyggnad av Sundsvalls teater som, oavsett beslut om stadsteater eller inte, kommer att bli aktuell.

Andakt under korvgrillning populärt. Mycket folk slöt upp till KFUM-stugan i Bergeforsen när den öppnade för vintersäsongen. Omkring ett hundratal personer tog tillfället i akt och pustade ut i stugan efter utflykter i den fina skidterrängen. Det är femte året KFUM-stugan hålles öppen.