Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Brandkårens Per-Erik Engström överlägsen segrare vid korpens mästerskap på skidor

När Sundsvalls-Korpen fortsatte sina mästerskapstävlingar strålande solen från en klarblå himmel även om kylan bet i kinderna i den tidigaste ottan. Första klassen på startlinjen var veteranerna och där var det paret Sven Åsberg, Sidsjön och Thure Wingheden, Tele som drog uppmärksamheten till sig. När seniorklassen startade fanns det många tips att tillgå när det gällde namnet på korpmästaren. Skulle Timrås Bert Olofsson klara av Per-Erik Engström från brandkåren ännu en gång, eller skulle någon av de segervana telegrabbarna ta hem vinsten. Enströms segermarginal blev hela 47 sekunder och det var någon minut senare startande Bert Olofsson som denna gång var på tur att bli tvåa. Bilden visar Ivar Danielsson, Tele, som slutade sjua i seniorklassen.

Isframgångar för Sundsvall. Det framgår allt tydligare att SMK Sundsvall tillhör de ledande organen vad det gäller isracing. Vid tävlingar i Huddinge återfanns nämligen två SMK-grabbar på startlinjen och båda två placerade sig bland de fem främsta i tävlingen. Sven Renlund kom på tredje plats medan lagkamraten Börje Sjöbom intog placering efter. Renlund var endast två poäng ifrån segrande Willihard Thomsson från Folkare.

Dåliga vägar Alnö-bekymmer. Många vägar på Alnön är under all kritik. Detta underströks med skärpa vid Röklands-Nysäters gårdsägareförenings årsmöte. Man har under veckan haft representanter ute från gatukontoret för att titta närmare på vad som kan göras för vägarna på Alnön.