Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Dräkten "En ruskig fjällturist" vann första pris när ungdomslogen Vårt Hopp hade maskerad

Vid ungdomslogen Vårt Hopps maskerad hade man inbjudit ungdomslogen Primula, Matfors, och ungdomslogen God Vilja, Lucksta. Dräkterna avslöjade en fantastisk uppfinningsrikedom hos ungdomarna (och deras mammor). En grupp ungdomar från ungdomslogen Vårt Hopp underhöll med ett egenhändigt komponerat program, som hade karaktären av ett tv-program. Där fanns både hallåman och meteorolog. Flesta rösterna i tävlingen om bästa dräkten fick Lars Stålnacke, Matfors, därefter kom Ann Kristin Åslund och Monika Lindgren, båda från Sundsvall. Mona Nilsson, Lucksta, visar på den dräkt som tog hem första priset vid omröstningen. Den påminner nästan om en fjällturist.

Det är tur för Giffarna att man har ett ordentligt lager av A-lagsmässiga fotbollsspelare. Årets första träningsmatch resulterade nämligen i att den skicklige backen Conny Klack råkade ut för ett brott på ena vristbenet, vilket gör att han troligen är borta för hela våromgången.

En ståtlig älgtjur som tröttnat på livet i de djupa skogarna dök på bland bilar och långtradare på E4 i Njurunda. Älgen kom ut på Europavägen strax söder om Njurunda kyrka och fortsatte söderut i maklig promenadtakt. Många bilister ställde sig på fotbromsen och signalerade. Älgen fortsatte in på flygfältet i Maj och klampade in på startbanan just som ett plan skulle starta. Därefter gjorde älgen en lov upp mot några gårdar i närheten innan den slutligen försvann ur sikte.