Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Dricksvattnet förorenat: 2 000 Stockviksbor drabbades av magsjuka under nyårshelgen och sport populärt under jullovet

Sista jullovsveckan ser ut att bli en verkligt kall sjudagarsperiod. Trots detta är skridskobanor och skidbackar belamrade med sportiga skolungdomar, som inte tycks förskräckas av den arktiska kölden. ST gjorde en liten rundvandring mellan olika sportcentra i staden och kunde konstatera att flertalet barn och ungdomar fick någon form av sportartiklar i julklapp. Ishockey under jullovet är populärt. På bilden tampas fyra entusiastiska grabbar om pucken på Mildälvaplanen. Från vänster heter de Mats Engström, Jan Håkan Lövkvist, Andrew Olsson och Peter Larsson.

  

Befolkningen i Stockviksområdet i Njurunda har haft en ovanligt besvärlig nyårshelg. En epidemi med magont och illamående har svept fram över området och lagt hela familjer i säng under nyårshelgen. Totalt räknar man med att 2 000 personer drabbats, och fem barn i späd ålder har blivit inlagda på sjukhus. Epidemin är nu på retur och inga nya fall av maginfektion har rapporterats under måndagen. Orsaken är infekterat dricksvatten. Föroreningen av dricksvattnet till området antas ha uppkommit i samband med ett läckage i en av kommunens renvattenledningar för ungefär en vecka sedan.

85 932 kronor rikare - summan minskad med skatteavdraget - blev på nyårsdagen den Sundsvallsbo som lyckats pricka in sex kryss och en tvåa på poängtipset. Och detta på en tvåradig flerveckorskupong med en insats av 80 öre per vecka!