Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Farlig korsning i Stockvik och Margit Hamberg från Sundsvall blev svensk mästarinna i curling

En uppfart till E4 som retar många är belägen i Bredsand, Stockviksverken. Från ett relativt nybebyggt område öster om Europavägen, något hundratal meter från Liz motell, går en väg upp mot huvudvägen, kallad Strandvägen. Den ena av dessa är den livligt trafikerade vägen genom själva samhället. Kommer man i bil från Strandvägen blir man först, på grund av den dåliga sikten, tvungen att stanna innan man kör ut på genomfartsleden. Stannar man, har man ytterst svårt att så här vintertid ta sig upp, på grund av halkan. Stannar man inte, riskerar man att rammas av trafik som från Europavägen som svänger ned på genomfartsleden.

Margit Hamberg från Sundsvall blev i helgen svensk mästarinna i curling. Tävlingarna gick i Härnösand och Margit Hamberg startade förbluffande bra i finalen. Ingen tog henne riktigt på allvar från början, men det visade sig snart att hon hade sin vackra dag och nerverna under kontroll. Sundsvall tog genom Margit Hamberg sin andra raka seger i damernas individuella SM. I fjol triumferade Ann-Marie Bruneflod, vilken nu klarade tredje plats.

  

Fyra herrar från Kristianstad besökte under tisdagen Sundsvall för att studera, hur en kommunsammanslagning ter sig i praktiken och vilka problem som uppstår. Kristianstad skall nämligen den 1 januari 1967 förena sig med sina grannkommuner Nosaby, Vä, Träne och Araslöv. Man får då en stad på cirka 42 000 personer.