Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Festligt lottajubileum i Sundsvall och Lions i Timrå fyller 10 år

Lottarörelsen har vind i seglen i vårt län och det märktes när länsförbundet firade 25 års jubileum. Svenska bankmannaförbundet har haft konferens i Sundsvall.

Rekryteringskurvan för Lottarörelsen i Västernorrland pekar uppåt. Det bidrog till att länsförbundets 25-års jubileum i Sundsvall på lördagen kunde firas i så festlig anda. Man höll till i Hedbergska skolans aula, sedan vesper i Sundsvalls kyrka och jubileumsmiddag i stadshussalongen. I jubileet deltog 100-talet lottor från länet plus inbjudna gäster. Rikslottachef Louise Ulfhielm och norska kollegan Gunvor Krogstad var två av dessa. Militärmusiken från Sollefteå stod för den musikaliska inramningen.

Svenska bankmannaförbundets distrikt i Västernorrland och Jämtland samlades på lördagen till en två dagars konferens i Sundsvall. Sammanlagt drygt 50-talet bankanställda hade mött upp till konferensen vilken förbundsdirektör P-G Bergström och studiesekreterare Åke Åredal för förbundet i Stockholm medverkade. Den är den just nu högst aktuella lönefrågan som stod i centrum. Gruppvis arbetade man kring den specialutgivna studiehandboken "Det gäller din lön".

Lions klubb i Timrå firade på lördagskvällen sitt 10-årsjubileum på Östrandsmässen under stor anslutning och bästa stämning. Ett 80-tal Lionsbröder med fruar från olika klubbar inom distriktet hade mött upp för att hylla den livaktiga och energiska 10-åringen. Sundsvallsklubben stod till exempel som fadder när Timrå drog igång för 10 år sedan Klubbens president Philip Strömgren berättade en kort historik över de gångna åren. Distriktsguvenören Lennart Wikman från Härnösand höll ett inspirerande tal.