Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Fritidsnämnden arrangerar instruktioner i slalom och konståkning för jullovslediga ungdomar

Sture Svensson, har blivit något av hederstomte och extraordinär glädjespridare bland Gnarpsborna. Trots att han bor i Bergsjö. Sture Svensson har räddat den lilla idrottsföreningens Norrfjärns IF ekonomiska ansikte. När Sture Svensson grep in i lottaffärerna var situationen dyster. Idrottsföreningen hade 7 000 kronor i skulder och det stora billotteri som skulle få ekonomin på fötter höll på att gå över styr. Lotterna var hårdsålda och dragningstiden förlängd. Nu lyser solen igen över Norrfjärns IF. Svensson har fått skjuts på den tynande försäljningen. 2 500 klingande kronor har han hittills redovisat och mera ska det bli lovar han.

Fritidsnämnden i Sundsvall arrangerar mellan jul och nyår organiserad instruktion och träning i slalom och konståkning för ledig skolungdom. Inga avgifter utgår utan det är bara att ställa upp oavsett ålder och skicklighetsgrad. Speciellt i slalom har man så gott om instruktörer att en viss gruppindelning torde kunna ske med hänsyn till kunnande och ålder. Speciellt för ungdomar som funderar på att delta i Kalle Anka-tävlingen blir det en koncentrerad vecka.

Liljas pensionat i Stöde, riksbekant genom Stöde i bild, går nu sin skövling till mötes. På tisdagen började rivningsarbetet i kommunens regi. En grävskopa knackade bokstavligen talat Stöde i bilds högborg i småsmulor. Ännu en tid lär dock den anrika byggnaden av prima timmer stå pall för stötarna innan den får ge plats för ett nytt stiftelsehus.