Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Full rulle i operation Vinterläger

Det var full rulle inom de olika grupperna i Medelpads Idrottsförbunds ”Vinterläger”. Ungefär 120 ungdomar ligger under veckan förlagda på Hagaskolan, och under skickliga instruktörers ledning trimmas de i längdlöpning, skidorientering, slalom, bandy, ishockey, hastighetsåkning på skridsko, bordtennis och handboll. På bilden bromsar en trio unga ishockeyspelare in så satt snön yr om skridskorna. Från vänster Örjan Wackerberg, Bergeforsens sportklubb, Bo Berggren, WÖF och Åke Söderberg, WÖF.

Sundsvall har upphöjts till rang och värdighet av högsta klass-ort i brandskyddshänseende. Det är Svenska skadeförsäkringsföreningen (brandförsäkringsbolagens samorganisation) som flyttat Sundsvall från nästa översta plats till högsta klass vad gäller den så kallade kommunalrabatten. En nöjd brandchef, Bertil Håkansson, berättade detta och tillade att anledningen till upphöjningen är att Sundsvall i linje med den nya brandordningen numera har en styrka på tolv man i ständig beredskap för eldsläckning. Sundsvall är den första stad i Norrland som hamnat i högsta klassen.

Skador för mellan 50 000 och 100 000 kronor vållades när taket på ett av Sundsvalls trafik AB:s bussgaraget vid Landsvägsallén gav vika för snömassorna. Stora delar av taket störtade in över en äldre buss och flera av chaufförernas privata bilar. Sammanlagt stod 13 bilar och fyra bussar i garaget. Två bussar hann köras i säkerhet innan taket brakade ner och delvis blev hängande på en tredje buss.