Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Full snurr på Sveriges största isbanetrav på Storsjön och slalom och pop för lördagsledig skolungdom

Annons

Sveriges största isbanetrav - Storsjötravet - har satt full snurr igen. Premiären drog ganska stor publik och bjöd på många spännande uppgörelser. Det större nordsvenska loppet är ånyo den stora begivenheten vid Storsjötravet, där andra travdagen sätter fart. Premiärdagens segerherre Figgrem torde få det besvärligt. En nyhet är att Erik Berglund viker söndagen åt Storsjötravet. Han gör flera uppsittningar. Har segerchans med Lill Skarvi, som gynnats av distansändring, 2120 m och Figetto. Här en bild från starten i lopp tre, där ekipaget Passa-Åke Asplund från Nyland tar ledningen.

Lördagsaktiviteterna för den lediga skolungdomen utvecklas mer och mer. På lördagsmorgon startar Fritidsnämnden och Sundsvalls slalomklubb slalomkurser och dito träning för mera försigkomna i Sidsjöbacken. Ett 50-tal är förhandsanmälda, men ytterligare ungdomar kan tas emot. Slalomträningen kommer sedan att fortgå varje lördag så länge det finns snö. Stadsbiblioteket bjuder på en popgala i bibliotekets lokaler med populära Jonny Cutz popband som agerande.

Gatuarbetena vid Parkgatan i Sundsvall har resulterat i att en företagare och en fastighetsägare begär skadeståndsersättning av Sundsvalls stad. Man anser att affärerna blivit lidande samt att värdeminskning uppstått i fastigheten. Staden ställe sig i viss mån förstående till de klagandes synpunkter, men anser beträffande fastighetsägaren att man inte utan domstolsprövning bör bifalla skadeståndskrav.