Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Giffarna i hårdträning för att komma tillbaka till allsvenskan

Om någon till äventyrs inbillar sig, att det är dåligt ställt med GIF Sundsvalls fotbollsfögderi bara för att laget trillade ur allsvenskan, tar vederbörande grundligt miste. Intresset bland Giffarnas aktiva är förbluffande, och av alla de pojkar som i fjol uppträdde i division I, är det endast Jarl Andrén som denna säsong inte kommer att finnas med i bilden. Jarl flyttar inom kort till Småland för att bli tränare och spelare i Hultsfred. I övrigt sluter som sagt hela det gamla gardet upp. Blott ett fåtal saknades av de nära 20 man som i vår tänker slåss om en plats i representationsgarnityret. Där fanns också alla de nya pojkar som Giffarna lyckats knyta till sig under vinterhalvåret. Närmast kameran GIF-centern Kjell Eriksson.

Vatteninfektionen i Njurunda är nu helt klarlagd. Den epidemiologgrupp från Statens bakteriologiska laboratorium som kopplats in i undersökningen har kommit fram till att infektionen berott på ett läckage mellan råvattenledningen och kommunens vattennät. Läckan lokaliserades till Svartviksfabriken. Industrivattnet där har kommit in i renvattenledningen och orsakat den allvarliga magsjukeepidemin. Felet är nu avhjälpt.

Bensinskatten stiger med fem öre per liter, priserna höjs på sprit och vin och det blir dyrare att telefonera efter den 1 april, är de inte oväntade skatte- och avgiftshöjningarna i årets statsverksproposition som förelades riksdagen vid det högtidliga öppnandet. Budgeten präglas av återhållsamhet i statsutgifternas ökning.