Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Grabbar från Lögdö segrade i SOK:s skidorienteringstävling och klartecken för att bygga bro över Tynderösundet

Annons

SOK-tävlingen fick en värdig segrare i Ove Bylund. Brännagrabben, som även till fots tillhör de starkaste i Norrland, fick en välförtjänt fullträff. Lögdö har en stor skara ungdomar, som ägnar sig åt skidorientering. Två av dem har nått flera goda placeringar i vinter. Bäst har det går för Roger Englund (t h), som segrat i klassen äldre pojkar tre gånger, nämligen i Brunflo, Vibyggerå och sist på Alnön. Lars-Erik Persson (t v) fick i söndags sin första större fullträff för året. Såväl Olle Lönnberg, Hudiksvall, som Åke Svahn, SOK, vilka tidigare varit före Lögdögrabben i yngre junior-klassen, villade nu bort sig.

Vägdirektör Anders Hjelmér har nu givit klartecken för byggandet av bron över Tynderösundet. Definitiva arbetsritningar har upprättats och förberedelserna är i full gång. "Vi är angelägna om att forcera byggandet så att vi hinner så mycket som möjligt innan isarna släpper", säger direktör Hjelmér. Någon gång i mars beräknas arbetena påbörjas.

Birgitta Stürk, Kubikenborgs ytterst lovande skridskotös, har gjort så bra ifrån sig på senare tid att hon nu återfinns i toppen av den ungdomsstatistik som Svenska Skridskoförbundet med jämna mellanrum presenterar. Birgitta tävlar i grupp I födda 1950-51 och med sina 52.0 intar hon första plats på 500 meter. På samma distans och i samma grupp återfinns Sköns Margareta Nyberg på fjärde plats med 53.6, en tid som hon nådde i Järpen i helgen som innebar personligt rekord för hennes vidkommande.