Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Grabbarna som gillar motorer och ingen medalj till Sverige i herrarnas skidstafett

Dom gillar motorer. Det är inte dumt att veta vad som händer när man sätter foten på gaspedalen i en bil. Och det vet de här grabbarna som på bilden undersöker en Ford-motor under en lektion i Centrala verkstadsskolan, BM 2. Från vänster: Hans Nordvall, Liden, Hans-Erik Bredin, Sundsvall och Bengt-Erik Björkudd, Matfors.

Stafettmiss. Sverige klarade inte heller i går av att ta en medalj i herrarnas VM-tävling på skidor i Oslo. När stafetten avgjordes fick Sverige ställa upp med ett lag som närmast går under beteckningen B-lag och dess medlemmar förmådde inte köra in bland de tre bästa. Guldet gick, som väntat till Norge, medan Finland klarade silvret och Italien något överraskande bronset. Sverige kom på fjärde plats, medan medaljkandidaten Sovjet hamnade på femte. För både Sveriges och Sovjets del var det startmännen som åkte bort sina länders chanser till medaljplaceringar.

Musik av Haydn och Fame i Timrå medborgarhus. Timrå orkesterförening visade en ny giv då man frångick det konventionella konsertmönstret och bjöd på, vad man kallar, en populärkonsert. Detta innebär att man under den första delen av konserten spelade musik av det seriösare slaget, denna gång med tyngdpunkt på Haydns trumpetkonsert i Ess-dur med framträdande av den ypperlige trumpetaren Curt Sundström som solist. Under den senare delen av konserten spelade Blue Bells popmusik. En annorlunda idé som vill förena generationer och olika musiksmaker.