Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Hammondorgeln ger nytt sound till poporkestrarna

Annons

I skrivsalen vid Skönsbergs skola har ett icke föraktligt antal orkestrar sin repetitionslokal. Här repeterar också bandet Ian Lloyd, fyra grabbar och en flicka som spelat och sjungit tillsammans i fyra månader. I dagarna har medlemmarna all anledning att känna sig extra nöjda och belåtna. En splitter ny hammondorgel har förvärvats, som sig bör tillverkad i staten Illinois i Förenta Staterna. Orgeln ger verkligen ett nytt kul sound i utövandet. På bilden ses bandmedlemmarna församlad runt den nyanskaffade hammondorgeln, som trakteras av Malte Johansson, sittande. Från vänster ses Jim Pettersson, Jan Pettersson, Marie-Louise Heiskanen och Åke Rönnberg.

Posthusbygget i Ånge börjar allt mer ta form. Pelarna reser sig tätt. För närvarande håller man på med formsättning och grundgjutning. På grund av det dåliga vädret som varit i vinter omtalar verkmästare Lars Nylund att bygget nu ligger cirka 1,5 månad efter i tidsschemat.

Indalsälven är ju inte längre någon laxproducerande älv, sedan kraftverket tillkommit i Bergeforsen vid älvens mynning. Den skada på fisket, som åstadkommits, vill man som bekant kompensera genom den stora laxodlingen i Bergeforsen, där man nu producerar 325 000 smolt, d.v.s. utvandringsfärdiga laxungar, vilka man avser skall säkra ett framtida laxfiske åtminstone vid kusten och i havet. Men - det har uppstått ett allvarligt problem: den odlade laxens medelvikt visar sig vara bara omkring 3-4 kg mot det dubbla för den naturligt procuderande laxen. Orsaken vet man inte.