Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Heffners triumferade i pojkbandy-DM och Barnens Brevlåda sänds från Sundsvall

Annons

1965 års pojkfinal i bandy för Medelpad kunde sent omsider avverkas på Bergsåkersplanen. Kontrahenter var Heffners/ortviken och Selånger. Första halvleken var mycket jämn och slöt 2-2, men i den andra drog Heffners obarmhärtigt ifrån. HOIF:arnas slutseger kom att lyda på 5-2. Målgörare för Heffners: Kalle Westin 3 och Kjell Lavén. På bilden Heffners/Ortvikens segrande lag. Stående från vänster: Kenneth Lundström, Kalle Westin, S. Å. Wedin, Kjell Lavén, Bo Kjellberg, Hans Pihlström och lagledaren Svante Palm. Nedre raden från vänster: Ralf Hägglund, Lars-Erik Öhman, Leif Grandell, Anders Forsberg, Börje Jonsson och tränaren Ulf Gidlund.

Världens äldsta serieprogram i radio, och även det mest internationella sänds i dag för 1 543:e gången. Det är givetvis Farbror Svens Barnens Brevlåda, och den sänds denna gång från Sundsvall. Det är elva år sedan sist - senast Sven Jerring besökte staden var i samband med SM på skidor 1955. Elva barn från Sundsvalls-distriktet är med i dagens direktsändning, och för ett senare tillfälle bandas ett ytterligare program med 22 barn.

Fastighetskontoret i Sundsvall har träffat preliminär uppgörelse med I. E. Söderström om förvärv av stadsägorna nr 6154 och 6155 i Sörnacksta för 100 000 kronor för att använda området till sopstation enligt Bradford-systemet, meddelar fastighetschefen i en skrivelse. När Hillstamon ej kan användas längre blir det nödvändigt att anskaffa annan plats för soptippning intill dess eventuella sopförbränningsstation kommer till stånd.