Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Hep Stars fick flickornas hjärtan att koka när Ånge köping firade 20 år på nyårsaftonen

Svenne i Hep Stars svarade som så många gånger förr för de mest bejublade solona i scenshowen. Här ses han efter nyårsnattens sista framträdande kl 4 på morgonen skriva autografer bakom scenen. Hela Ånges och ävenledes västra Medelpad tog på nyårsaftonen tillfället i akt att riktigt fira Ånge köpings 20-årsjubileum i det så kallade Vinterpalatset. Kommunalfullmäktiges ordförande Rolf Kjärrman poängterade i sitt högtidstal, att detta var troligen sista chansen att fira någon form av jubileum som enväldig köping med tanke på de kommande kommunsammanslagningarna. För dansmusiken The Fools, Börjes och Bergslagspojkarna och Family Four gjorde ett uppskattat framträdande och när Emile Ford äntrade estraden bröt jublet löst. Det böljande skrikande människohavet uppgick till cirka 4 000 personer när Hep Stars slutligen intog scenen.

Skidliftpremiären i Ljustorp blev lyckad. Trots 24-gradig kyla utfördes under nyårsdagen 800-1 000 transporter. Det var mycket folk i den åkvänliga backen. Liften kommer att vara öppen varje dag framöver. Skidbacken är belyst och medger komfortabel åkning även efter skymningen.

Två rejäla skrällar noterades i bandytvåan. Heffners vände 0-1 till 5-1 vid bortamatchen mot ledande Sandslån. Och hjälpte därmed Selånger (som infriade tipsen - med 13-1 över Ope) upp till topposition. Sandvikarna, som tidigare i vinter fått stryka på foten mot båda Sundsvallslagen överraskade genom att ta ena poängen i bortamötet med HAIK.