Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Hockeytränare på kurs och Tövavägen kan bli fyrfilig

Ishockeysäsongen slut? Nej, då inte alls! Drygt 40-talet instruktörer från landets flesta hörn och dessutom med inslag från Norge gnuggas just i dagarna intensivt för att klara av den elva dagar långa rikskursen för tränare. För kursledningen svarar i första hand landslagstränaren Arne Strömberg och Nils Stjärnfeldt, Landskrona, samt Verner Persson, Solna. Den teoretiska delen av kursen avverkas på Bosön medan de praktiska övningarna försiggår på Lidingövallens is. Bilden: Instruktören Nils Stjärnfeldt, Landskrona, med ryggen mot kameran visar bakåtåkningens finesser för från vänster Tommy Sandlin, Gävle, Inge Bertlin, Sollefteå, Orvar Kempe, Timrå, John-Erik Sandqvist, Uppsala och Mats Jonsson, Ängesviken.

Tövavägen, E75-ans första 8,5 km västerut från Sundsvall, kommer att bli annorlunda så småningom. ST har tidigare berättat om den förbättring och i någon mån omläggning som vägförvaltningen haft med i sin flerårsplan. Nu har hela vägfrågan kommit i ett helt annat läge av tre orsaker: 1. Ökad trafikintensitet, 2. Alltmer omfattande industrilokalisering till dalgången mellan Sundsvall och Töva. Detta kanske medför att nya Tövavägen måste göras 4-filig.

Vid högmässan i Torps kyrka i Fränsta invigdes en violett mässkrud inköpt för gåvomedel. Samtidigt togs för första gången i bruk en ny alba och ett nytt halslin inköpta av kyrkorådet. Den violetta skruden är avsedd för fastetiden. Den är tillverkad i seden med genomgående kors på baksidan.