Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Idrottsmännens kamp mot snö och is med sikte på sommaren

Annons

Vintern har varit svår i år. Inte bara för oss vanliga medelsvensöner som gång på gång fått lämna levnadsstandardhemmets varma vrå för att skotta fram bilen. Utan också för idrottsmännen som långt ifrån kunnat fullfölja sitt vanliga träningsprogram utomhus. Fast visst har det funnits undantag bland dessa hårt uppoffrande idealister. På bilden försöker IFK Sundsvalls elitgäng kämpa sig fram genom snön på Västhagen. Från vänster Ann-Marie Nenzell, Sven-Erik "Sveka" Svensson, tränaren Ronald Sundberg, Sven-Olof "Esso" Larsson och gångaren Göte Nygren.

En cirka 25 ton tung landsvägstransport passerade på tisdagen genom Sundsvall. Transporten gick med poliseskort och med undvikande av svaga broar. Det var en kanadensisk maskin för skogsavverkning, den enda i landet, som på en specialbyggd trailer dragen av stor lastbil, transporteras från Lycksele till Knutnäset i Torp. Maskinen skall arbeta på SCA:s skogar i trakten av Knutnäset.

Skador för mellan 30 000-40 000 kronor vållades vid en brand i Bergsåker. Det var en tvåvånings träfastighet, tillhörig lokförare Göte Larsson, Bergsåker, som eldhärjades. Norra delen av huset inrymmande kök, sovrum i bottenvåningen samt ett rum i övervåningen skadades av elden. Brandkåren larmades och elden lokaliserades till en diskbänk i köket. Efterhand spred sig elden till mellanväggarna och vidare uppåt mot övervåningen. Brandmännen tvingades hugga upp trossbotten för att komma åt elden.