Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Imponerande skyltparad vid Kölsillrebron och unga, framgångsrika Medelpadsbrottare

Annons

Den här prydliga skyltparaden möter bilisten som skall passera Kölsillrebron uppe i Haverö. Fortare än 50 får man inte köra, inte väga mer än så och så många ton per axel och inte mötas om man är lastbil eller buss. Och dessutom inte heller ha för högt lastat, för ”takhöjden” är satt till 3,80 meter. Veterligen har ännu ingen hamnat i poliskontrollen för brott mot någon av de uppräknade föreskrifterna.

Som väntat skar Medelpads representanter fina lagrar vid helgens stora ungdomsbrottningar i Gävle. Av de klasser som stod på programmet vann Medelpadspojkarna tre, Anders Pettersson, SAIK:s lille talang som blir allt bättre, triumferade i klassen för 37-40 kg. Håkan Jonsson, Alnö vann avdelningen för 44-48 kg och hans klubbkamrat Kent Jonsson avgick med segern i bantamvikt. Förutom de tre segrarna tog Medelpad hem flera andra- och tredjeplaceringar.

  

Blåsarmusik av högsta kvalitet bjöds vid Sundsvalls kammarmusiksällskaps konsert i Läroverkets aula inför en rätt talrik publik. För detta svarade Wiens blåskvintett, fem herrar från musikens huvudstad, två från filharmonikerna och tre från Volksoper-orkestern: Gottfried Hechtl, flöjt, Manfred Kautzky, oboe, Alfred Rosé, klarinett, Friedrich Gabler, horn samt Karl Dvorak, fagott. Alla suveräna på sina instrument och med ett ensemblespel, vars perfektion söker sin like. Publikens långvariga och livliga applåder kvitterade konsertgivarna med ett extranummer.