Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Jan Källberg visade charmant form och tog ledningen i bowlarnas B-SM

Två hemmaspelare gick upp till täten när B-SM i bowling fortsatte i Sundsvalls Sporthall. Det var SBK:s Jan Källberg (bilden) och Stuveriets Ivan Westerlund. Speciellt den förstnämnde hade en lyckad dag. Han startade i charmant stil och noterade i första serien 267, vilket är den hittills bästa enkelserien i denna tävling. Fortfarande återstår mycket innan det är klart för final, men nog kan man anta att såväl Källberg som Westerlund kommer till final. Även i 2- och 4-mannalag återfinns SBK i toppen.

Sundsvalls lasarett har nära en miljon kronor i donationsfonder. Det mesta av kapitalet är placerat i statsobligationer och aktier. Vid årsskiftet kunde man redovisa sammanlagt 39 fonder med en total behållning på 972 000 kronor. Avkastningen under fjolåret blev drygt 50 000 kr, varav 16 700 delades ut till 113 behövande patienter. I de flesta av donationsbestämmelserna stadgas att avkastningen på kapitalet ska användas till hjälp åt obemedlade patienter. Uttryck som ”fattiga” och ”nödlidande” är mycket vanliga i donationsbreven. Det beror på att de flesta donationerna är av gammalt datum. Det äldsta är från 1870-talet.

Det byggs en hel del inom Sundsvall. Tittar man på stenstaden så skjuter byggen nu ovan mark vid Bergsgatan mellan Freds- och Thulegatorna, och långt ovan jord är man ute i södra Ortviken. Även i Skönsbergssaneringens västra område har påbörjats ett nytt hus intill Trafikgatan. Och så Bosvedjan, där en hel stad växer upp som ska kunna ta emot 6 000 människor.