Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Kovlandsbrottarna har äntligen fått en ny lokal och tjuv togs på bar gärning

Kovlandsbrottarna har i flera år verkligen kämpat i motvind. Avsaknaden av en lämplig lokal har satt stopp för utbildningen av ungdomar och det har resulterat i att Kovland just nu saknar juniorer. Men nu tycks vinden ha vänt sig. Med Sundsvalls stads fritidsnämnds benägna medverkan har Kovlands IF fått en alldeles utmärkt lokal i f.d. kommunalhuset i Bergsåker. Ett utrymme i källaren, som tidigare användes till förvaringsrum, används nu av brottarna. I och med lokalens tillkomst har Kovland inlett övningar för de allra yngsta, och redan kan en hel del löften spåras. På ovanstående bilder är de en av ledarna, Håkan Westin, som växlar grepp med en av de lovande gossarna, Kjell Åke Grubb.

Glädjen blev kortvarig för en man i 30-årsåldern som vid ett inbrott i en bensinstation i Sundsvall kommit över växelkassan. Polisen ertappade honom på bar görning och tog hand om honom och pengarna. Ingripande kunde ske snabbt tack vare att en person bor intill inbrottsstället hörde misstänkta ljud och larmade polisen. När den dök upp på scenen hade inbrottstjuven kommit in genom att slå sönder en glasdörr och därefter tillgripit växelkassan som uppgick till endast 12 kronor och 64 öre.

Ingenjör Ingvar Nyh och instruktör Leif Norin, båda från Timrå, står tydligen på god fot med fru Fortuna. Det måste man absolut för att vinna på lotteri. Högsta vinsten dessutom som heter Rigus Nibs och är varmblodshingst med fina anor. De nyblivna travhästägarna var ute i stallet hos Arne Holmström på Bergsåker och bekantade sig med Rigus.