Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Medalj- och prisutdelning när Ånge skyttegille firade 75 år och parkeringshus löser bilproblem i Sundsvalls city

Annons

Ånge skyttegilles 75:e årsmöte bjöd på en medalj- och prisskörd av aldrig tidigare skådat slag. Här är fyra av de många som utmärkte sig under 1965, från vänster Roland Röhdén, Bosse Ledin, Stig Wahlstedt och Bengt Lindeberg. Omval över hela linjen blev det när Ånge skyttegille höll sitt 75:e årsmöte. Vid mötet kunde ordföranden Fred Lindsjö med glädje presentera ett av kapten John Faxén uppsatt vandringspris, ett praktfullt tennstop, avsett för fältskytte alla klasser. Som avslutning utdelades medaljer, förtjänsttecken och priset till en rad medlemmar.

Behovet av bilparkeringsplatser i Stenstaden, Sundsvall, bör i första hand täckas genom att man bygger parkeringshus eller liknande. Det framhåller vattenbyggnadsbyrån i en ny till Sundsvalls byggnadsnämnd överlämnad utredning om trafikens ordnande i Stenstaden. Den baserar sig å en utveckling av bilägandet, som betyder att det i Stenstaden år 1975 skulle behövas cirka 4 00 bilplatser och omkring år 2000 närmare 6 000 bilplatser.

Hård slutstrid mellan Sundsvall och Timrå. Curlingtävlingen Skandiapokalen blev dramatisk och spännande in i det sista. Den definitiva slutstriden stod mellan Timrå CK lag 2 och Sundsvalls CK lag 2. Det skulle visa sig att den sista stenen också skulle bli den som avgjorde matchen mellan de nämnda konkurrenterna. Nu missade emellertid Sundsvall sin ”sistastenchans” och därmed stod Timrå som segrare i årets Skandiapokaltävling.