Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Medelpad förlorade mot Skåne i den spännande premiäromgången av Musikfrågan

Annons

Med minsta tänkbara marginal föll Medelpad bort ur radions premiäromgång i musikfrågan mot Skåne. Till och med juryn var tveksam innan slutsiffrorna 20-19,5 i Skånefavör fastställdes. Det blev med andra ord ur lyssnarsynpunkt en ytterst spännande upptakt i årets upplaga av det populära musikgissningsprogrammet till vilket 16 lag kvalificerat sig. 10 000 kronor står på spel i kampen om första priset. Tyvärr är Medelpad borta ur leken, kanske främst genom sina något bristfälliga kunskaper om Verdi och hans operor. På bilden ser vi överkontrollör Harald Thegerström, läroverksadjunkt Rune Wirén, Sundsvall och en av dennes elever, studerande Sven Eriksson, Kvissleby. En trio som var nära att kamma hem viktorian.

En ny femkronorssedel har godkänts av riksbanksfullmäktige och kommer inom närmaste tiden att släppas. Den blir den sista i den nya typen av sedlar och har efter önskemål från de blinda fått ett mindre format än de gamla femmorna. Den nya sedeln får samma gula färg som de gamla femkronorssedlarna och kvaliteten på papperet blir ungefär densamma. Storleken blir 110x68 mm och därigenom cirka en cm kortare än de gamla sedlarna.

Nödvändig upprensning. ”Vi måste bita i det sura äpplet. Vi måste rensa upp i gammal slentrian och få ordning i vår förvaltning.” Postiljonen Nils Sjölén, som begärde flerårsrevisionen i Stöde i höstas känner sig inte som en segerherre. Snarare är han ledsen för att kommunen hamnat i blåsväder. Men upprensningen är nödvändig och kommer att leda till bättre ordning.