Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Medelpad kom på fjärde plats i riksdansen

Närke tog hem segern i Riksdansen. Tio skickliga dansare från Örebro satsade allt vad de kunde och lyckades ta hem en förstaplacering i hård konkurrens med Östergötland som kom tvåa. Hälsingland blev trea och Medelpad hamnade på fjärde plats. Busslaster med supporters hade rest ner till Stockholm för att heja fram hemmalagen till seger. Hela Blå Hallen var fylld av folkdansare från olika håll i landet. Det var en praktfull syn, denna folkdräktsklädda publik som representerade så gott som alla åldrar. Det är synd att vi inte har färg-tv. På bilden syns Medelpads lag (Skönborgs folkdanslag) i aktion i riksfinalen i Stockholms stadshus.

En specialkomponerad fromagetårta till Sundsvalls Tidnings 125-årsjubileum, tillverkad av sex konditorier tillhörande Sveriges Konditorförening, kommer att utdelas till 500 av tidningens prenumeranter. För några dagar sedan samlades de konditorer, som skall tillverka tårtan, till konferens och genomgång om det specialkomponerade receptet och gick i god för att det skall bli en tårta av toppklass. Att ST:s jubileumstårta blir en fin sak garanterar från vänster konditorerna Olle Andersson, Hans Åberg, Göran Zetterqvist, Ulf Palm, Herbert Wikner, Bo Sundström och Axel Elfving.

Timrå brandkår larmades till Östrands fabriker där eld utbrutit i en elmotor i flishuggen. Fabrikens personal hade påbörjat släckningsarbetet, som avslutades av brandmännen. Motorn måste demonteras helt. Hur elden uppstått är inte klarlagt.