Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Medelpads lucia hemma igen efter att ha besökt blomsterkarnevalen i San Remo

Annons

Entusiastisk till bristningsgränsen har Medelpads lucia, Elisabeth Berglund från Timrå, återvänt från blomsterkarnevalen i San Remo. Trots att hon varit hemma ett dygn och hunnit sova ut efter upplevelserna i den italienska blomsterkustens huvudstad, är hon ännu en smula yr i mössan, när hon söker delge oss sina intryck. Alltsammans har varit sagolikt, men toppen var nog själva blomsterkortegen där de 20 svenska luciaflickorna möttes av en entusiasm och begeistring som helt enkelt var fantastisk.

Vad hände i Liden vid 21.25-tiden på tisdagskvällen? Det frågar sig bland annat hemmansägare Carl Lindgren, som just vid den tidpunkten observerade ett kraftigt lysande himlafenomen. Han satt och tittade på tv när mystifikationen inträffade. Det såg ut ungefär som ett störtande flygplan, berättar han, men man kan väl närmast tänka sig att det var fråga om en meteor. Skenet var intensivt och färgen blåvit. Fenomenet observerades av hr Lindgren under cirka 18 sekunder. Föremålet störtade rakt ner och slocknade.

De två Lögdö-löparna, som var bäst på de båda banorna i förra veckans tävling i Lögdö, toppade ånyo, när den tredje serietävlingen i skidorientering kördes i tämligen kyligt väder i Töva. Yngve Larsson var först på långa banan tätt följd av Anders Bergman, Strategen som blev YO-etta i sin premiärtävling för året. Junioren Lars-Erik Persson var snabbast på korta banan före Sten Zackari, SOK, som därmed tog sin första ÄO-seger i år.