Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Motorsportens återkomst på Bergsåkers travbana blev en fullträff och en värdepåse till Sundsvallsbanken mystiskt borta vid flygtransport

Starten har gått för andra heatet. Nummer 20 Åke Valjé leder med sin Renault, och på yttern kommer Rolf Johansson i sin Opel Kadett. Av det tre Saab-arna i innerkurvan har Kurt Appelgvist - som vann heatet - ett knappt försprång före JMK-kompisarna Edvin Larsson på innern, och Bertil hann. Det var många hästkrafter per ekipage som hade dragit in på Bergsåkers-ovalen. Publiken var heller inte den vanliga. Motorsportens återkomst på Bergsåker - i MAMK:s regi - blev en fullträff. Hemmaässet Åke Persson hade avstått från is-SM i Jönköping för att visa upp sig inför hemmapubliken. Och det blev en ”uppvisning” som de 2 300 åskådarna sent torde glömma.

Simmarnas säsongsupptakt i Hudiksvallsbadet bjöd på en del rafflande och snabba uppgörelser. Herrarnas 100 m frisim var en av de grenar, som kan införas under denna rubrik. Sundsvalls Lars Öberg och Timrås Claes Göran Axelsson drog fram varandra till fina 58,8 resp 59,0 på distansen. Man kan säkerligen räkna med ytterligare dueller mellan Lasse och Classe vad säsongen lider. För dagens internationellt sett bästa tid svarade Hans Tegeback, Sundsvalls SS, genom att vinna 100 m ryggsim på 1.04,4.

En värdepåse innehållande norska och finska sedlar till ett värde av 57 000 kronor som försvunnit under en transport från Kiruna till Stockholm skulle fraktas av Linjeflyg för postens räkning. Påsen hade i onsdags skickats från Sundsvallsbankens kontor i Vittangi och var på väg till Sundsvall via Stockholm. Vid urlastningen på planet på Bromma flygplats saknades påsen.