Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Musikkväll i Torp och varning för kedjebreven

Annons

Elever vid Fränstaskolan svarade på torsdagskvällen för en musikuppvisning i skolans aula. Kvällen gick i pianomusikens och körsångens tecken. Skolkören sjöng under ledning av musikdirektör Lars Angerdal och i Dornbuschs arrangemang ”Alundavisan”, Nu ska vi skörda linet i dag” och ”Plocka vill jag skogsviol”. Pianoavdelningen, där fru Broddesons elever framträdde både ensamma och i par, bjöd ett rikt inslag av klassikerna men även Alice Tegnér var bland annat representerad med några visor. Musikuppvisningen var värd en större publik än den som infunnit sig. I maj kommer ytterligare två uppvisningar.

Kedjebrevsflugan surrar på nytt i Sundsvall. För vilken gång i ordningen denna antika spelform dyker upp är svårt att säga. Faktum kvarstår - det är ”inne” att köpa kedjebrev i stan just nu. Formen för verksamheten är densamma som den alltid har varit. Skillnaden är att priset för att vara med i kedjebrevsdansen ökat. Tidigare kunde man sats en femma eller i bästa fall en tia på drömmen om de snabba pengarna. I dag kostar det 100 kronor.

Det är inte bara vi människor som förtretas över den myckna snön - i Njurunda har också tranorna börjat undra om inte alla begrepp ställts på huvudet. Tranornas ankomst är inte exceptionellt tidigt. Det ligger bara så till att våren är anmärkningsvärt sen. För tranornas skull får vi hoppas att kung Bore retirerar med all önskvärd hastighet. Fru Elsy Björk i Njurundabyn Svalom berättar att hon såg och hörde 5-6 tranor som letade barmark.