Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Nyårs-håll-igång på Teen Beat Club på Skönsmon

Annons

Här dansas shake! Örjan Fält och Anne Wall håller i gång för det vilda. I bakgrunden Sundsvallsbandet Mad Society. Nyårsjippot ute hos Teen Beat Club på Skönsmon samlade cirka 350 ungdomar. Det var inte bara mods som roade sig i lokalen utan även snunar, dorisar och ett och annat päron. Orkestrarna spelade för det vilda och modslokalen var ett enda svajande dans- och shakehav. Toppen tyckte alla! Det rådde festlig nyårsstämning hela tiden och temperaturen var uppe på verkliga infektionsnivåer. Det hela slutade klockan två och därefter var det Nachspiel för speciellt inbjudna.

Årets första skattenyhet drabbar inte helt oväntat bilismen. Finansdepartementet meddelade att regeringen har för avsikt att höja bilaccisen. Höjningen kommer att motsvara 3 till 4 procent av priset för bilar av de vanligaste modellerna. Avsikten är att den högre bilaccisen skall tas ut redan från och med årsskiftet 1965-1966. Accisen faller i huvudsak på fordon som levereras till återförsäljare efter årsskiftet.

Har ni under helgen misslyckats med att komma fram på Sundsvalls hetaste telelinje - den till taxi? I så fall har ni en ansenlig skara meningsfränder. Taxitrafiken i staden med omgivningar har satts på enorma prov, men kanske mest av allt den ensamma telefonist som skall svara vid en överblockerad växel med enbart fyra inkommande linjer. Under helgens värsta rusningstopp var det inget ovanligt att det tog 1-2 timmar att komma fram till växeln. Därtill kom sedan väntetider på bilen upp till 1-1,5 timmar.