Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Östen Johansson och Iréne Sjöberg klart bäst i länsmästerskap i bordtennis

Annons

Östen Johansson, för tillfället representerande IK Vig, blev årets länsmästare i bordtennis vid gårdagens tävling i Sundsvalls sporthall. Han vann finalen mot överraskningen Kjell Eriksson, Svartvik, som tidigare eliminerat bland annat Hasse Ångman, Stockvik. Bengt-Olof Nordberg, Svartvik, var nog den ende som hade en riktig chans att hota Östen, och man trodde väl litet till mans att Medelpads distriktsmästare skulle klara biffen efter seger med hela 21-7 i första set. På damsidan stod Iréne Sjöberg, SK Nike, i särklass och vann vad som kunde vinnas. Bilden: Två framgångsrika aktörer på herrsidan: Jonny Brandt, Stockvik, och Östen Johansson, IK Vig.

Det var världspremiär med oddsindikator på Bergsåkers travbana i går. Det blev succé direkt. Därom råder ingen tvekan. Oddstavlorna fyllde helt sin funktion och ger ett extra spänningsmoment åt spelet. Och är utan tvekan spelstimulerande. Vinnare och platsspel i samma lucka är en avgjord fördel. Än bättre blir det när personal och publik vant sig vid nymodigheterna.

Fuktgenomträngning i Televerkets rikskabel har försinkat telefontrafiken från Norrland och söderut under helgen. Det var i Iggesund kabeln fuktskadades under lördagen. Televerkets reparatörer jobbade hela natten mot söndagen för att lokalisera felet och vid middagstid på söndagen var kabeln i funktion igen. Teletrafiken mot Stockholm från Norrlandskusten försinkades under reparationstiden. Det blev dock aldrig totalstopp i telekommunikationerna.