Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Påskmässa på Östermalm och OP och POP i vårens tonårskläder

Annons

Karin Berggren, 4 år och Kerstin Hellström, 7 år, studerar söta påskkäringar i Östermalms kyrksal. Östermalms kyrkliga syförening inbjöd allmänheten till en påskförsäljning i Östermalms kyrksal. 20 flitiga damer har tillverkat det mesta av vad som utbjöds. Där fanns dukar och förkläden, kuddar och lampskärmar, ryor och andra slags mattor. Förnämliga bakverk gick åt som smör i solsken. Dekorativa påskris med fjädrar och kycklingar talade om den annalkande högtiden. De pengar syföreningen har fått in på försäljningen kommer att gå till missions- och diakoniverksamhet.

OP och POP och tonårsmode - det är tre ingredienser som hör ihop. Mycket OP fanns också i Dahlmans tonårskollektion och för det POP:iga inslaget i visningen svarade Sundsvalls egen Agneta Nyström. Blue Bells orkester och alla hade följt det nya modet: Agneta i OP-igt svart-vitt med prästkragar och musikerna i ljungfärgade kostymer. Ett par hundra ungdomar kantade estraden i Stadshussalongen.

15 elever vid Sundsvalls stads frisörskola förbereder som bäst en studietripp till Tyskland. Det har blivit en tradition att eleverna innan de avsluta sin utbildning företar studieresor. Även om anslagen inte räcker till att täcka alla kostnader har eleverna genom egna sparmedel bidragit till resan som denna gång ställs till Darmstadt i Sydtyskland. Under vistelsen i Darmstadt hos de större damfrisörfirmorna får eleverna studera teori och det blir även frisyrgruppundervisning jämsides med praktiskt arbete.