Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Pling Plong Girls: Vokalgrupp med eget sound som slår det mesta

Annons

De som döljer sig bakom Pling Plong Girls är från vänster Margareta Thrysén, Kicki Andlin, Anette Öhlén och Ulla-Britt Näslund. Det började för inte så länge sedan med en julfest på flickskolan i Sundsvall. Tillsammans med en gitarr slog de sina röster ihop och så blev det Pling Plong Girls. Och sedan har det gått av bara farten. Flickorna har avgjort skaffat sig ett eget sound och det kan de tacka sin musikbegåvning för. Inte nog med att flickorna skriver egna stämmor. De skriver egna melodier och texter också. Med större finess än de flesta och det säger ganska mycket i dagens popbransch.

Efter tio års uppehåll har bilsporten åter fått tillfälle att köra hastighetstävlingar på Bergsåkers travbana. Det är därför inte så underligt att både förare och arrangörer bland motorfolket är speciellt glada just nu, då trots sträng kyla isarna runtom i Sundsvallsdistriktet inte går att använda. Den tidiga och myckna snön som ställt till det förtret och på grund av 30 cm kärnis är det vatten, dubbelis och gråis och den kvaliteten är inte tillräcklig för plogfordon, sandningsbilar och anhopningar av tävlingsbilar.

Hemsamariternas roll i vår socialvård dryftas vid en konferens i Härnösand. De flesta kommuner håller på att bygga ut denna verksamhet, som blir en stor post i deras framtida socialutgifter. Tack vare hemsamariterna kan de gamla få bo kvar hemma längre. Genom att åldringarna stannar kvar i sina hem lättar också trycket på anstalterna, som alltjämt har otillräckligt antal vårdplatser.