Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Populär smyckeskurs får fortsättning

Gnistrande broscher och glittrande halsband, manschettknappar, ringar och örhängen är resultatet av en smyckeskurs som TBV startat på försök och som slagit så väl ut att en större satsning kommer att göras i höst. Det är fru Maj Ritzén som lett försökskursen men i höst tar fru Birgit Iwefors hand om verksamheten. ”Vårt försök slog mycket väl ut och därför blir det en större kursverksamhet i höst”, berättar fru Ritzén. Kursdeltagarna har arbetat med sötvattenspärlor, med slipade kristallpärlor och med plastpärlor, allt efter råd och lägenhet. I fullt arbete med smyckestillverkningen syns fr v Astrid Linde, Lena Norberg, Birgit Iwefors, ledarinnan Maj Ritzén, Märta Ekberg, Ester Olsson och Karin Linde.

Den snörikaste vintern i mannaminne. Som mest lade sig nederbörden i ett över meter tjockt snötäcke, nu har den smält ned till cirka 70-80 cm. Trots det blir det fotbollspremiär i distriktet på lördag - och det på grusplan. Det är Giffarna som tar tillfället i akt att testa A- och B-lagen mot varandra. Eugén Åsmans mannar har med plogbil och hyvel gjort ett jättejobb med Västhagens plan under den senaste veckan, grusrektangeln inramas nu av upp till tre meter höga vallar. Faran är bara att solen sätter in så hårt att smältvattnet inte hinner rinna undan.

Sundsvalls Maud Ögren deltog i det svenska damlaget som belade andra plats i stafetten vid helgens Nordiska Mästerskap för draghundar i Tammerfors i Finland.