Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Populära tidskrifter ska locka fler ungdomar till biblioteket och radion arrangerar ny popbandstävling

Ungdomsavdelningen av Sundsvalls stadsbibliotek har helt nyligen påbörjat prenumeration av diverse nya tidskrifter. Det gäller tidningar av de mest skiftande slag, alltifrån flickmode till sport och pyssel. Från bibliotekshåll hoppas man att de nya anskaffningarna skall locka fler ungdomar till biblioteket. Givetvis betraktar man böckerna som viktigare än tidskrifterna, men då man vet att tidningar är populär läsning för de flesta, vill man gärna visa, att på ett bibliotek kan man finna allt man vill ha. Bibliotekarie Lillemor Törnvall visar upp några av de nyanskaffade tidskrifterna.

För tredje året i följd bjuder Sveriges Radio på en Popbandstävling. Alla som anmäler sig får provspela. Popbandet får endast bestå av fem medlemmar och ingen medlem får vara över 22 år. Banden i landsorten provspelar i närmaste radiostudio. Själva tävlingen, slutligen, äger rum under sommaren och sänds i ett program från Skansen. ”I fjol vann Sundsvall och i förfjol Göteborg”, berättar Rune Hallberg på Sveriges Radio, den ende hittills som är utsedd för den femmannajury som skall avgöra finalen i Stockholm.

Njurunda och Stockvik tog tipsenligt hem stafetterna vid längd-DM-starten i Töva. NIK-trion Gunnar Uppling, Sven-Erik Grönlund och Åke Wedin hade inget större besvär att vinna. I damtävlingen hade Stockvik ledningen från första stavtaget. När Solweig Svahn gick ut som IFK:s slutdam låg hon 2.11 minuter efter Majgun Pettersson, Stockvik.