Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Prästen Marianne Westrin från Njurunda vigdes i Härnösands domkyrka

På söndagen prästvigdes Marianne Westrin från Njurunda i Härnösands domkyrka. Den nya prästen är den fjärde i raden av kvinnor som biskop Ruben Josefson välkomnat till kyrkans tjänst i stiftet. Biskopen förestavade prästlöftet och Marianne Westrin svarade ett fast och tydligt ja på de olika frågorna. Hon avlade trosbekännelsen med klar ibland lite skälvande stämma gripen av stundens allvar. Byrådirektör Kerstin Åkerstedt förestavade prästeden och den nya prästen ikläddes de yttre insignierna på sin värdighet utanpå alban. I den högtidliga ceremonien deltog från vänster: kyrkoherde Olle Sivertsson, Njurunda, domkyrkokomminister Gunnar Åkerstedt, Härnösand, Marianne Westrin, Njurunda, komminister Ingrid Persson, Njurunda och domkyrkokomminister Nic. Månsson, Härnösand.

Medelpads unga skrinnargarde stod för en smärre sensation när man besegrade Jämtland/Härjedalens juniorer i Östersund med siffrorna 83-71. Detta hade inte hänt sedan man började med distriktsmatcherna. Pojkarna i B-gruppen tillsammans med damerna var de som grundlade segern genom att visa fina takter.

Trafiksituationen på Stockholms centralstation var kritisk ännu på söndagsmorgonen. Ankommande fjärrtåg norrifrån var upp till en timme försenade och fjärrtågen söderifrån var cirka en halvtimme sena. En god hjälp hade SJ av de skolungdomar som under lördagens oväder ryckte in som snöskottare på centralstationen. Också på söndagen skottade ungdomar snö och sopade växlar på centralstationen.