Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Rena maskeraden på Sundsvallsströget när fackskolan marscherade genom staden

Annons

Sociala fackskolans klass 2b, marscherade på lördagen i 20-gradig kyla genom Sundsvalls gator, iförda de mest varierande och fantasifulla munderingar. Mellan sig bar de cirka 30 ungdomarna stora orangefärgade plakat, på vilka man kunde läsa bland annat Action 6, namnet på det spex som kommer att uppföras i Flickskolans aula. Initiativtagare och ledare för sällskapet är Bror Heed, om var iförd en kostym som förde tanken till husartiden. Längst fram på bilden ses tamburmajor Eva Creutz som elegant ledde processionen som marscherade genom staden. I det främsta ledet ses från vänster Göran Landgren, Maj Nordin, Birgitta Danielsson och Bror Heed.

Ulla Karlsson, Kuben, ligger trea sammanlagt efter första dagen vid uttagningen till skridskolandskampen mot Norge och Finland. På 500 meter gjorde Ulla ett verkligt grant lopp, och kapade sitt eget distriktsrekord med tre tiondelar. Det nya lyder på 51,0. Tiden räckte till en andraplacering. På 1500 meter fick Ulla se tre damer före sig i prislistan, men 2,49 betyder att hon gjorde bra ifrån sig även på den sträckan.

Tyvärr, kylan stannar. Sundsvall rapporterade minus 24 på lördagsmiddagen och söndagsvädret lär knappat bli mildare. I varje fall inte om man får tro väderlekstjänsten. Nu kan man visserligen hoppas att solen värmer upp luften några grader mitt på dagen, men kvällar, nätter och mornar blir svinkalla. Minus 43 i Överturingen, 42 i Östavall och 41 i Bräcke var morgontemperaturerna på lördagen. Ånge kom inte långt efter med 39.