Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Riksteatern till Sundsvall med komedin "En tjänare och två herrar" och inga stora förändringar på Kvällstoppens lista

Med Egon Larsson i huvudrollen ger Riksteatern komedin "En tjänare och två herrar" i Sundsvalls Teater på fredag, lördag, söndag och måndag. Föreställningen är regisserad av Sandro Malmquist, som även svarar för dekor, kostymer och översättning. Författaren är den italienske lustspelsmästaren Carlo Goldoni, som levde på 1700-talet och skrev bortåt 200 komedier. Av dessa har "En tjänare och två herrar" blivit klassisk och spelas världen över. Det är en lätt och sprudlande skälmkomedi, som bygger på de rollfigurer och förväxlingar, som hör hemma i det lätta lustspelets form. På bilden ses Inga Brink och Egon Larsson.

Det rör sig mycket lite i Kvällstoppen. Fortfarande leder The Beatles med "Michelle". Nancy Sinatra, dotter till Frank Sinatra, tog dock ett jättekliv uppåt i listan med sin hit "These boots are made for walkin'. Lenne & The Lee Kings har fått in ännu en skiva ibland de tjugo. "L. O. D." heter den och ligger nu på elfte plats. Ny på listan är också storskrävlaren Chrispian St. Peters med "You were on my mind" liksom The Animals med "Inside - Looking out".

Fränstapolisen ägnade onsdagen åt en koll av timmerbilarna, i första hand kollades lastens surrning, i andra hand hjulen. Bakom kollen ligger det förhållandet att timmertransporterna ofta tappar timmer efter vägarna, vilket lätt kan vålla olyckor. Kollen på E 75 genom Torp gav ett mycket bra resultat åt timmerbilförarna, rapporterar Fränstapolisen.