Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Selångers KFUK och KFUM invigde ny scoutlokal i Granlo och kort visit för WÖF i SM-slutspelet

Annons

Selångers KFUK och KFUM:s scoutkår har invigt sin nya scoutlokal i Granlo. Under medverkan av scouter, blåvingar och vargungar med respektive ledare samt föräldrar. Föräldrarna fick se de olika grupperna i arbete. Scouterna i sina egenhändigt iordningställda lyor. Blåvingarna visade sådant som ingår i deras provningar, till exempel skoborstning och paketinslagning. Patrullrop och scoutsånger visade att humöret var prima. Från vänster Jan-Erik Ax, Sven-Anders Hast, och Leif Bergström slår knopar.

Det var väl ingen som hade väntat att Wifsta/Östrand skulle lyckas besegra Brynäs i den första SM-slutspelsmatchen i Timrå isstadion. Men det var väl heller ingen som väntat att förlustsiffrorna skulle stiga i höjden som de nu gjorde. Med 11-0 (4-0, 2-0, 5-0) skrev Brynäs in sina segersiffror, och de tillkom efter en överlägenhet som var nära nog förkrossande. Även i övrigt var det en helsvart dag för Norrland i slutspelet. Inget av slutspelslagen från norrgruppen lyckades ta poäng i sina matcher.

Svenska Frisörföreningen har för första gången komponerat en egen svensk frisyr. Den premiärvisades på söndagen i Stockholm och frisyren har naturligtvis namnet "Premiär". Det är ett moderåd som gemensamt arbetat fram en frisyr som skall passa den svenska kvinnan. "Premiär" är en korthårsfrisyr med stora variationsmöjligheter. Frisyrens silhuett accentueras av övergången från måttfull volym på hjässan till svepande vågrörelse över örat och mot kinden.