Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Skidåkning och vårsol på sportlovet och Sundsvallsflicka blir journalist i Hongkong

Sportlovet har börjat. Massor av ungdomar har åkt till fjällen. Fullpackade av skidåkare kör tågen norrut och västerut. Många har dock kommit till den slutsatsen att det går lika bra att stanna hemma. Visst finns det backar också här. Vid EFS ungdomsgård på Alnön har det lagts upp några skidspår så att de ungdomar som bor runt omkring ska ha tillfälle att spänsta i terrängen. Yvonne Lundqvist och Carina Hammarstedt hörde till dem som utnyttjade det vackra vädret i skidterrängen. På bilden har de just återvänt till EFS-stugan på Alnön, efter en runda.

Berit Thuresson, 27, journalist senast på Aftonbladet men tidigare - med efternamnet Olsson - reporter på Sundsvalls-Posten och Dagbladet har givit sig på ett verkligt tufft frilansjobb. Sedan 1 februari är hon bosatt i Hongkong och i slutet av mars eller början av april åker hon in i röda Kina! Sundsvallsfödda Berit tänker stanna i Hongkong minst ett år och under tiden ”korra” åt diverse Stockholmstidningar. Hon har också planer på att göra några barnprogram för Sveriges Radios räkning.

Ett par nya fiskevatten släpps inom kort fria för kortfiske i Liden. Det är Mussjön och Musttjärn nära Jämtlandsgränsen, vilka efter provfiske befunnits mogna för fiske. Vattnen har röding och öring och är lättillgängliga. Det välkomna beslutet fattades i samband med Järkvissle-Västanå fiskevårdsförenings årsmöte. Man hoppas även på att kunna skapa bra fiskevatten även i Kråkstensjön, som ligger söder om de nu aktuella vattnen.