Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Skidtroll i Hulistugan och missfärgat vatten i Ånge

Annons

Det var extra underhållning av två slag vid Skidklubben Vidars och Sundsvalls Tidnings skidutflykt på torsdagskvällen. Dels hjälpte Skönborgs folkdanslag till med att hålla stämningen i topp och dels ägnade konstnären Rolf Lidberg uppehållet i stugan åt att förfärdiga ett av sina populära troll, denna gång i skidmiljö. På bilden är Rolf Lidberg i full verksamhet med fröken Margareta Nordstrand och fru Gunborg Krigström, Sundsvall, som närmaste åskådare.

Stora delar av Ånges hushåll fick ett mycket missfärgat vatten ur sina ledningar. Kommunalingenjör Hans Nordström meddelar att man natten till fredagen tog de nya provisoriska 6-tumsledningarna i drift - därav den ökade järnhalten i vattnet. Besvären kommer antagligen att hålla i sig ytterligare några dagar framåt. Till sjukhemmet och övriga sjukinrättningar kommer man med hjälp av tankvagnar att distribuera rent vatten. Hushållen får ge sig till tåls utan denna extra service då det missfärgade vattnet inte enligt företagen kontroll kan betraktas som hälsovådligt.

Äntligen fotbollspremiär - om dock en något kylslagen sådan. Essvik inleder med match mot Iggesund. På Kustängen möter Stockvik Strand, och på Västhagen testar Giffarna sitt A- och B-lagsmaterial. På söndag fortsätter det med IFK Sundsvall-Svartvik på Västhagen, och Essvik-Hudiksvalls AIF på Essviksvallens träningsplan, som är i prima skick. Samtliga tre hälsingelag som gästar Njurundaklubbarna spelar i div. IV.