Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Skolflickor hjälper till med sorteringen av julkort och stort behov av lägenheter i Sundsvall

Annons

115 skolflickor sorterar julkort. Om några dagar är det julafton och till denna dag hör bland annat att folk skickar våldsamma mängder julkort till släktingar, vänner och bekanta. Åkersviksskolans gymnastiksal gjordes om till en omsorteringsanstalt för postverket. Det gäller bara omsortering av julkort. Till sorteringsarbetet har man anställt 115 skolflickor från Sundsvall. Den verkliga rushen har inte börjat utan flickorna kunde i någorlunda lugn och ro sätta sig in i arbetet. Den 23 december räknar man med att den verkliga ”julkortstoppen” skall komma.

Under åren 1966-1970 behöver Sundsvall 5 100 lägenheter - byggda eller påbörjade. Detta framgår av det bostadsbyggnadsprogram för staden, som fastighetschefen Edvin Binsell nu framlagt. Enligt en kunglig kungörelse skall sådana program upprättas varje år och avse de närmast följande fem åren. Under samma period beräknas stadens folkmängd öka med 5 000 personer, för att vid slutet av år 1970 uppgå till cirka 64 000 personer.

Julgranshandeln har kommit i gång på allvar och på Norrmalm stod en liten skara frusna försäljare. ST fick en pratstund med en av de tappra, herr Gösta Dahlberg från Sörnacksta, som just öppnat sin rörelse för året. Herr Dahlberg berättade att han sålt julgranar sedan 1925, på olika platser i staden. Priset på granarna varierar alltefter storleken. De största kostar ungefär 25 kronor. Att priset är så pass högt förklaras med att det varit svårt att hugga granarna i år, på grund av den djupa snön.