Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Snödjupet är 130 cm i Idrottsparken: Här ska det spelas fotboll om en månad

Pekka Nordin är ingen kortvuxen kille, mäter 178 cm i strumplästen. Men han sjönk ned nästan ända till armhålorna när han försökte ta ett par steg på fotbollens högborg i Norrland. Snötäcket torde vara kring 130 centimeter. Det återstår ännu 30 dagar till Giffarnas premiär mot IFK Luleå, och katastrof är det för tidigt att tala om, menar Eugén Åsman, bas i ”parken”. ”Vi får se tiden, solen och västanvinden an”, säger han. ”Det är dessa faktorer som skall göra det. Fast nu skall det visst komma mer snö. Några maskiner vågar vi inte ta in - tjälen ligger högt. Men kalkkväve har vi till hands om det skulle visa sig nödvändigt med preparering.”

I Nederede i Stöde har sedan före jul en studiecirkel i körsång varit i gång i ABF:s regi. På onsdagskvällen debuterade ABF-kören i Nederede offentligt med en sång- och musikafton. Det var ganska modigt gjort en av den unga kören. Repertoaren var både omväxlande och väl framförd. Man ägnade sig för övrigt inte enbart åt körsång utan anlitade även allsången som uppskattat inslag i kvällens program.

Allmänheten har visat ett påfallande stort intresse för den loppmarknad som Rädda Barnen i Sundsvall arrangerar om ett par veckor. Vi har fått en mängd av gåvor, berättar fru Dagmar Backman. Allt från kuriosa till nyttosaker. Fortfarande tar vi dock tacksamt emot gåvor. Det är första gången vi arrangerar en loppmarknad och vi räknar med att få en talrik publik på museet.