Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Snöig skidskolepremiär och IK Brage gästar Johannedals fotbollsgrabbar

Det blev en snöig premiär för barnskidskolorna i Sundsvall. Men hellre det än många minusgrader resonerade tydligen både barn och ledare och satte full fart i alla backar. Närmare 300 elever räknades nämligen in i de åtta backar där skidskolorna startade och det är förmodligen rekorddeltagande. På bilden har några av eleverna i Bäckparken vid brandstationen ställt upp för dagens första skidtur.

Lennart Eriksson i Johannedal har verkligen sett sig om med matcher för sina fotbollsgrabbar i Johannedal. Han har i dagarna fått klartecken från nyuppflyttade allsvenskarna IK Brage, som till sommaren sänder ett av sina pojklag till Johannedal. Masarna som har ryckte om sig att tillhöra de främsta inom ungdomsfotbollen i Sverige. Det är alltså ett förstklassigt lag som Johannedalsgrabbarna får möta. Dessutom så har Lennart Eriksson ytterligare en "pangmatch" klar, nämligen mot Gefle IF, vilka johannedalarna besökt i fjol, i samband med kvalen till allsvenskan. Det är verkligen två anrika klubbar som besöker Johannedal till sommaren.

Snön har verkligen ställt till med trassel i vinter. Och värre lär det bli nu när vi får mer av den varan samtidigt som väderlekstjänsten lovar mildare väder. Den snö som ligger på taken blir tyngre och därigenom betydligt farligare för takkonstruktionen. På måndagseftermiddagen rasade ett plåttak hos en bilfirma i Sundsvall samman under snömassorna med en del skador som följd.