Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Snön fortsätter att ställa till problem: Stadsbo måste åka skidor till affären

Annons

En vinter som denna då snön vräker ner i mängder är det värre än vanligt för folk som bor vid sidan av allfarvägen. Fröken Jenny Wikström, 63, Nedergård, Alnö, upplever denna vinter som den besvärligaste på mycket länge. Hon lever ensam och helt insnöad i sin lilla stuga cirka 700 meter från landsvägen. Ett skidspår löper mellan stugan och landsvägen, och varje gång hon skall skaffa hem mat och andra förnödenheter måste hon ta till skidorna. Någon tanke på att flytta har hon inte. Den lilla stugan är varm och trivsam och hon vill inte lämna sitt hem.

Sundsvalls museum kommer med en spännande och laddad vårsäsong. Det framgick vid den pressinformation, som museichefen Olov Isaksson och Sundsvalls konstförenings ordförande Edvin Binsell presenterade. Säsongen inleds med de över årsskiftet pågående utställningarna ”I dag och 1930” samt ”William Kent - en amerikansk grafiker och samhällssatiriker”. Sen startar man med något unikt, kallat ”action”. Det är en rad Sundsvallsungdomar som släpps fram i frihet med utställningar av olika slag, happenings, musik i skilda former och mycket annat.

Timrå råkade ut för ett strömavbrott som mörklade stora delar av köpingen under cirka 30 minuter. Efter en halvtimme lyckades man emellertid lokalisera felet till transformatorstationen i Bålforsen. I Timråhallen, där WÖF hade tjeckiska gäster, tvingades man göra ett cirka 30 minuters långt uppehåll i matchen.